Comunitate de oameni frumoși: doamna Elena Constantin și pasiunea sa de-o viață – pictura

Doamna Elena Constantin, 62 ani, din Țăndărei, ne arată că nu e niciodată târziu să ne urmăm pasiunile.

Admirăm foarte mult oamenii care au o poveste de spus. Oamenii care, după o viață de muncă, văd în continuare Frumosul din jurul lor și știu să îl aprecieze și să îl exprime în maniera proprie.

Citiți și  Ambiția de a reuși - povestea doamnei Mariea Crâșmaru, prima femeie globe-trotter din lume

Vă prezentăm povestea doamnei Elena Constantin, 62 de ani, din orașul Țăndărei. Deși a profesat în cadrul Fabricii de Zahăr din Țăndărei ca director de logistică și, mai apoi, ca director de vânzări, pasiunea dumneaei de-o viață este pictura. Nu a renunțat la ea niciodată și deseori – ne-a mărturisit doamna – a ajutat-o să treacă peste greutăți. Iată, mai jos, ce ne-a mai povestit doamna Constantin.

Începutul unei pasiuni de-o viață

Doamna Elena Constantin: Pictura? Un vis implinit! Talentul este nativ, dar nu pot să spun că pictez de când mă știu… Dragostea pentru penel și culoare am descoperit-o în școala primară, când nu trecea o zi fără să desenez sau să pictez. Încă de atunci îmi plăceau portretele și am început cu mine – m-am desenat după poza de buletin. Apoi am pictat după Octav Bancilă, „Rascoala din 1907”, care se afla pe cartea de istorie. A urmat fetița unor vecini, nepoțelul meu, mama.

Elena Constantin

Leac pentru suflet

Mi-aș fi dorit să urmez o școala de profil, dar viața mi-a îndrumat pașii în altă direcție, așa că pictura a rămas doar un hobby la care nu am renunțat. De multe ori această pasiune a fost leac pentru suflet. Refugiul în lumea culorilor m-a ajutat să trec cu bine peste multe greutăți.

Un vis împlinit

În 2014 am avut șansa să aflu de o tabără de pictură pentru adulți, cu profesor. De atunci am mers în fiecare an în această tabără și pot să spun că mi-am realizat visul de-o viață, acela de a-mi expune picturile într-o expoziție. Până acum am participat la 10 expoziții colective și am avut și două expoziții personale. Sper ca lucrările prezentate în articol să vă-ncânte privirile și sufletele!

Mulțumim doamnei Constantin că ne-a împărtășit dragostea sa pentru pictură și sperăm ca rândurile așternute de dumneai să servească drept exemplu că nu e niciodată târziu să ne urmăm pasiunile.

Citiți și  Comunitate de oameni frumoși: domnul Tudor-Cristian Gongu - între profesia de inginer, cariera în armată și pasiunea pentru scris
Citiți și  Zodia racului (eseu)

Puteți admira mai multe lucrări de-ale doamnei Elena Constantin pe site-ul său, https://elenapainter.wordpress.com/

Elena Constantin

Elena Constantin

Elena Constantin

Elena Constantin

Elena Constantin

Elena Constantin

Ioana Ștefan
Ioana Ștefan
Panta rei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adăgați comentariul dumneavoastră!
Introduceți numele dumneavoastră

Haideți să ne cunoaștem pe Facebook

Contribuiți

Cele mai citite