4 vedete care au găsit iubirea după 50 de ani

În dragoste și în război nu există reguli. De aceea, să-ți găsești adevărata iubire după 50 de ani nu este imposibil și nu sfidează nicio lege, ba dimpotrivă. O dovedesc poveștile de dragoste trăite de vedetele de mai jos.

Creștem cu ideea că dragostea aparține anilor fragezi ai tinereții, că jumătatea ți-o cunoști la 20 de ani și că restul vieții este despre a munci, a crește copii și apoi nepoți. Această percepție asupra firescului ne este atât de adânc inoculată în gândire, încât multe persoane rămase fără partener în a doua jumătate a vieții consideră că este anormal să se îndrăgostească „la vârsta lor”.

În realitate, fiecare om are propria lui călătorie de parcurs, cu popasuri, răscruci și surprize ale destinului care pot veni în momente complet diferite de ale semenilor săi. Așa se întâmplă și în dragoste – ea poate să apară spre amurgul vieții, fără să fie cu nimic mai prejos decât ar fi fost în adolescență.

Citiți și  40 de motive pentru care iubim România

Dar nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, ci să ascultați poveștile unor vedete autohtone care și-au găsit iubirea după vârsta de 50 de ani și se bucură de frumusețea și intensitatea ei pe deplin.

1
Mihai Şora

Filosoful Mihai Șora s-a căsătorit la venerabila vârstă de 98 de ani cu poeta, eseista și traducătoarea Luiza Palanciuc.
Filosoful Mihai Șora s-a căsătorit la venerabila vârstă de 98 de ani cu poeta, eseista și traducătoarea Luiza Palanciuc.

Ne uimește cu mintea sa ageră și limpede pe care și-a păstrat-o în peste un secol de viață, însă ne dă și o lecție despre cât de important este să știi să-ți trăiești anii în virtutea propriei fericiri, fără prejudecăți. Filosoful Mihai Șora s-a căsătorit la venerabila vârstă de 98 de ani cu o femeie mai tânără cu 56 de ani, poeta, eseista și traducătoarea Luiza Palanciuc.

Citiți și  Cum se sărbătorea înainte ziua de 1 Mai și cum arată ea în zilele noastre

Cei doi se cunoșteau de foarte multă vreme, au fondat împreună revista „Academia de poezie” și sunt nedespărțiți de la cununia civilă organizată într-un cerc intim, cu prezența altor personalități culturale precum Andrei Pleșu.

Domnul Mihai Șora este însoțit pretutindeni de soția sa, aceasta fiind și cea care îl însoțește și îl sprijină în toate periplurile sale.

2
Lia Bugnar

Actrița Lia Bugnar (52 de ani) și partenerul ei, tânărul scenarist Anghel Damian (29 de ani)
Actrița Lia Bugnar (52 de ani) și partenerul ei, tânărul scenarist Anghel Damian (29 de ani)

Actrița Lia Bugnar (52 de ani) nu doar că arată ca la 20 de ani, deși a trăit deja peste o jumătate de secol, ci și iubește ca la această vârstă. Fericitul câștigător al inimii sale este mai tânărul scenarist Anghel Damian (29 de ani).

Cei doi lucrează multă vreme împreună. De altfel, așa s-au și cunoscut și apropiat. Anghel figurează în distribuția a trei piese regizate de Lia Bugnar, dar mai ales în inima acesteia ca jumătatea ei mai bună.

Citiți și  Vă vine să credeți că în aceste fotografii sunt locuri din România?
Citiți și  4 români celebri care au ajuns să trăiască de azi, pe mâine

A fost și este o întâlnire excepțională, o relație formatoare pentru amândoi, din toate punctele de vedere. Dacă ar trebui să o descriu în cuvinte, n-aș reuși să cuprind esența ei, așa că mă rezum la a o trăi liber și fără prejudecată. Cred că iubirea, fiind una dintre puținele întâmplări pentru care ne este dat să le trăim, devine automat providențială”, a declarat Anghel Damian, pentru revista Viva!, despre relația cu Lia Bugnar.

3
Claudiu Bleonț (60 de ani)

Claudiu Bleonț (60 de ani) și soția sa, actrița Iulia Lazăr (44 de ani)
Claudiu Bleonț (60 de ani) și soția sa, actrița Iulia Lazăr (44 de ani)

Claudiu Bleonț (60 de ani) a mai fost căsătorit de trei ori înainte de a se îndrăgosti atât de puternic de actrița Iulia Lazăr (44 de ani), încât să decidă să devină tată pentru prima oară la vârsta de 54 de ani. Cei doi formează o familie fericită și împlinită, pe care actorul se străduiește să o țină cât se poate de mult departe de văzul lumii.

De altfel, artistul cunoscut odinioară pentru firea sa excentrică și efervescentă, s-a schimbat radical de când s-a îndrăgostit de Iulia și au împărtășit împlinirea aducerii pe lume a rodului dragostei lor.

Citiți și  3 povești de dragoste uimitoare trăite de vedetele generației de aur

4
Romanița Iovan

Romanița Iovan (56 de ani), și-a refăcut viața alături de un avocat cu 12 ani mai tânăr decât ea, Iulian Gogan
Romanița Iovan (56 de ani), și-a refăcut viața alături de un avocat cu 12 ani mai tânăr decât ea, Iulian Gogan

Creatoarea de modă și femeia de afaceri Romanița Iovan (56 de ani), și-a refăcut viața alături de un avocat cu 12 ani mai tânăr decât ea, Iulian Gogan, după decesul subit al fostului său soț, pilotul Adrian Iovan. Cei doi s-au cununat în secret în urmă cu câțiva ani.

Chiar dacă acesta este mai tânăr decât ea, creatoarea de modă spune că diferenţa de vârstă nu este un impediment în relația lor, ba dimpotrivă, o ajută să se simtă mult mai bine în propria piele.

Consider că este o influență pozitivă asupra mea faptul că iubitul meu este mai tânăr cu 12 ani. S-au împlinit 10 ani de când suntem împreună, aceasta fiind cea mai longevivă relație pe care am avut-o cu un bărbat până acum.” Ea a mai dezvăluit, de asemenea, că la început nu a dat șanse mari relației din cauza diferenței de vârstă, însă acum consideră exact opusul.

Citiți și  Cum se sărbătorea înainte ziua de 1 Mai și cum arată ea în zilele noastre
Dumneavoastră ce credeți? Se poate întâlni marea dragoste în a doua parte a vieții? Ne puteți împărtăși părerea personală în secțiunea de comentarii de mai jos!
Anastasia Ion
Anastasia Ion
Anastasia este pasionată incurabil de scris, având o experiență editorială bogată în redacția unora dintre cele mai importante publicații online din România (sfatulmedicului.ro, ele.ro, copilul.ro, acasa.ro, eva.ro etc.). Îi place să îmbine armonios condeiul cu valoarea pragmatică a textelor sale, astfel încât să câștigați atât o lectură plăcută, cât și informații prețioase pe care să le aplicați în viața cotidiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adăgați comentariul dumneavoastră!
Introduceți numele dumneavoastră

Haideți să ne cunoaștem pe Facebook

Contribuiți

Cele mai citite