Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r69771comu/public_html/wp-content/plugins/td-cloud-library/smart_lists/tdb_smart_list_1.php on line 56

Ce efect au frații/surorile asupra sănătății și fericirii noastre de după 50 de ani

Pentru cei mai mulți dintre noi, cea mai lungă relație pe care o avem este cu frații sau surorile noastre. Aceasta durează toată viața, iar legătura sentimentală începe cu mult înainte de cea pe care o avem cu jumătatea noastră, cu copiii sau prietenii.

Aproximativ trei din patru persoane de peste 70 de ani au un frate sau o soră în viață. Legătura cu frații sau surorile nu poate fi ruptă, iar din acest motiv, relația cu aceștia este foarte importantă.

Citiți și  4 pași simpli pentru a vă bucura de ieșitul la întâlniri când aveți peste 50 de ani

Dacă ai prieteni de care nu îți mai place, poți să nu mai vorbești cu ei. Poți să divorțezi de soț sau soție. Dar de frați sau surori nu scapi așa ușor.

Relația cu rudele este deseori complicată. Statisticile arată că deși multe persoane aveau sentimente de afecțiune față de rudele lor, existau și cazuri în care aceștia nu se înțelegeau.

Specialiștii spun că o legătură puternică și de lungă durată cu frații/surorile poate avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre. Conform unor studii, persoanele care au legături sociale puternice duc o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai fericită. Din această informație putem deduce că și relația cu frații sau surorile poate avea același efect.

Citiți și  Pe cine iubeşte mai mult, pe mama sau pe tata?

Iată patru potențiale beneficii ale unei legături puternice cu frații/surorile:

1
Frații/surorile vă pot determina să aveți mai multă grijă de dumneavoastră

Frații/surorile, la fel ca prietenii, ne pot încuraja să ne facem teste și analize pentru a ne verifica starea de sănătate. Un dialog ar putea spune ceva de genul “Mi-am făcut o colonoscopie săptămâna trecută și nu a fost așa rău. Ce ar fi să îți faci și tu una?” sau “Ai cam slăbit și nu arăți prea bine. Nu vrei să îți faci o programare la doctor?”

2
Frații/surorile vă pot ajuta să aveți obiceiuri sănătoase și să renunțați la cele care vă fac rău

Studiile au demonstrat că familia și prietenii au un impact foarte mare asupra stării noastre de sănătate, la fel ca doctorii. Mai exact, cei mai mulți declară că, în privința sănătății, cel mai mult îi influențează ajutorul celorlalți.

Citiți și  Aveți regrete legate de relația cu copilul? Regretați ce NU ați făcut, nu ce ați făcut

Astfel, puteți fi inspirat de atitudini precum: sora dumneavoastra vă cheamă să veniti în grupul ei de prietene sau fratele dumneavoastră mănâncă foarte multe legume atunci când ieșiți la masă împreună și asta vă inspiră.

Citiți și  7 pași eficienți prin care putem avea relații armonioase cu ceilalți mai târziu în viață

Există și o parte negativă aici: obiceiurile nesănătoase pot dezbina o familie. Conform acelorași studii, o treime din persoanele care au un stil de viață sănătos aleg să petreacă mai puțin timp cu rudele care nu le împărtășesc valorile.

3
Frații/surorile sunt alături de dumneavoastra pe plan emoțional

De-a lungul vieții, o legătură strânsă cu frații/surorile are ca efect: o incidență mai scăzută a depresiei, un sentiment de mulțumire în legătură cu propria viață, stare psihică bună și siguranță emoțională la persoanele în vârstă. Relația cu frații și surorile face legătură între copilărie și maturitate.

4
Legăturile puternice între frați și surori sunt un exemplu pozitiv pentru următoarele generații

Dacă aveți o relație apropiată cu rudele dumneavoastră, copiii și nepoții dumneavoastră vor lua asta ca un exemplu și vor încerca și ei să țină legătura între ei.

Citiți și  8 lucruri pe care nora nu are curaj să vi le spună, dar le gândește

Nu e niciodată prea târziu să încercati să va reîmprieteniti cu frații sau surorile dumneavoastră. Nu trebuie să repetați ce s-a întâmplat în trecut.

Începeți prin a accepta că e normal să aveți atât sentimente pozitive, cât și negative față de o persoană. E posibil să nu aveți același punct de vedere, dar asta nu înseamnă că nu puteți găsi lucruri în comun. În loc să vă amintiți cu ce v-au supărat în trecut, puteți afla cum își petrec timpul în prezent.

Dumneavoastră ce relație aveți cu rudele dumneavoastră, dar mai ales cu frații și surorile dumneavoastră? Cât de des vă întâlniți și cu ce ocazii? Copiii dumneavoastră țin legături strânse unii cu alții? Ce vă place să faceți atunci când aveți reuniunile de familie?
Sursa de inspirație:getold.com
Veronica Oancea
Absolventă a Masterului de Antropologie din cadrul SNSPA București, cu experiență în marketing și publicitate online; mamă, fiică, pasionată de studierea procesului de îmbătrânire și a managementului unei vieți frumoase și active

2 COMENTARII

  1. Bună dimineața! Foarte interesant ce ați scris ,eu imi vizitez des fratele si sora si mă înțeleg cu ,copii foarte bine . As dori toți oamenii să se înțeleagă bine fiindcă este foarte frumos. 🤗😘😘😘

Citiți și  De ce în viața mea nu am avut șansa să fiu iubită cu adevărat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Adăgați comentariul dumneavoastră!
Introduceți numele dumneavoastră

Haideți să ne cunoaștem pe Facebook

Contribuiți

Cele mai citite