Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r69771comu/public_html/wp-content/plugins/td-cloud-library/smart_lists/tdb_smart_list_1.php on line 56

Ep. 4 – Cheltuiți inteligent pentru a obține mai multe, cu aceiași bani

SE POATE să obțineți mai multe lucruri cu bani puțini sau chiar deloc. Vă propun căteva metode folosite de mine sau pe care le am în vedere, și care, pe lângă economii financiare, mi-au adus satisfacții personale.

Comunitatea 50 Plus
Redacția Comunitatea 50 Plus este în permanență preocupată să vă ofere conținut original și variat, selectat special pentru a veni în întâmpinarea curiozităților și nevoilor dumneavoastă, ca membru al frumoasei noastre Comunități.

După cincizeci de ani de viață, sunt sigur că experiența v-a învățat cum să vă gestionați banii. Odată cu trecerea anilor, întemeierea familiei, apariția copiilor și creșterea acestora au adus necesitatea de a vă descurca cu o anumită sumă de bani. De aceea pare că nu veți mai putea învăța prea multe legate de modul în care puteți obține mai multe lucruri cu bani puțini, sau chiar deloc. Chiar și așa, voi înșira căteva metode folosite de mine sau pe care le am în vedere, și care, pe lângă economii financiare, mi-au adus satisfacții personale.

1
Cheltuieli repetitive

Cea mai uzitată și eficientă metodă de a face economii substanțiale, este aceea de a cumpăra produse de folosință repetată, în cantități mari și doar la reduceri.

În această categorie intră:

  • alimente neperisabile (făină, zahăr, ulei, lapte UHT, orice aliment conservat, etc.)
  • alimente perisabile, dar care se conservă bine luni de zile prin congelare (legume gata pentru a fi preparate, carne și produse din carne, aluaturi gata făcute, cașcaval și brânzeturi care se pot congela, etc.)
  • mezeluri afumate, legume de toamnă, etc. mai ales dacă există condiții propice de stocare (beci bine aerisit)
  • produse de igienă personală și curățenie
  • orice produs consumabil cu utilizare repetată (becuri, baterii etc.)
Citiți și  Ep. 7 - Plasa de siguranță financiară

În momentul în care cumperi aceste produse doar la reducere, în cantități mari, în așa fel încât să-ți ajungă până la următoarea campanie de reducere, poți face economii substanțiale, de zeci de procente (20-30% sau mai mult), din aceste cheltuieli repetitive.

Citiți și  Ep. 8 - Investiția banilor economisiți

Această metodă face parte din managementul cheltuielilor și va aduce rezultate excelente dacă este folosită continuu.

2
Conserve puse în casă

Puteți face economii substanțiale la conservele de iarnă, dacă veți cumpăra materia primă atunci când prețurile sunt cele mai joase, de la piața de gros. Împreună cu soția, an de an punem conserve, nu numai pentru că în acest fel facem economiii, ci și pentru că vrem să mâncăm cât mai sănătos și pe gustul nostru. Ne alegem cele mai bune materii prime și rețetele cele mai sănătoase.

Două exemple: puteți face economii substanțiale dacă puneți varză murată, deoarece diferența între prețul verzei, în sezon de supraproducție și cumpărată en gros este muuuult mai mic decât cel al verzei murate. Vă trebuie doar un butoi, a cărui preț se acoperă după primul an de pus varză murată. Butoiul poate fi ținut chiar și pe terasa de la apartametn, atâta timp căt nu este în soare direct.

Mie îmi plac ardeii iuți la conservă. Pentru aceasta, vânez prețul redus la ardei, în supermarket, mai ales când apar reduceri la sfărșitul programului. Aleg cu grijă ardeii, doar pe cei foarte buni, dupâ care merg acasă și îî pun în unul sau două borcane, pentru că atunci când cumperi la reducerea finală din zi, nu poți cumpăra produse multe, dar le cumperi foarte ieftin. În acest fel, voi avea 3 sau 4 ocazii când prind prețuri reduse, pentru a pune pe iarnă cantitatea necesară.

Citiți și  Ep. 8 - Investiția banilor economisiți

3
Servicii făcute… acasă, de mine

Sunt anumite servicii pe care le folosim, și pentru care plătim, dar care le putem face acasă. De exemplu, în cazul meu, tunsul părului și spălatul mașinii.

Citiți și  Ep. 3 - 5 metode prin care poți face mai mulți bani, după 50 de ani

De mai bine de 20 de ani mă tund acasă, cu mașina de tuns. E foarte comod, pentru mine, pentru că părul scurt e ușor de întreținut. Cred că am făcut economiii de multe mii de lei în acești douăzeci de ani, de când nu am mai fost la frizer.

De asemenea, îmi place să spăl mașina acasă, cu un aparat de spălat sub presiune. Deja aparatul și-a scos banii, după 10 spălări. Mai mult, îl folosesc și în gospodărie, deci are o utilitate în plus.

4
Meșter bun la toate

Din totdeauna mi-a plăcut să meșteresc. Această activitate de hobby mă relaxează, dar îmi aduce și multe avantaje materiale. Ultimul lucru pe care l-am meșterit, împreună cu soția (care m-a ajutat cu vopsitul), au fost două șezlonguri și o masă de grădină , pe care le-am realizat din lemn primit gratuit (din recuperări). Am cumpărat doar pernele, iar prin realizarea scheletului de lemn am economisit vreo 400 de lei. În plus, m-am relaxat făcând un pic de tâmplărie, pentru că sunt bine dotat cu scule, cumpărate de-a lungul timpului.

Nu numai meșteritul îți economisește bani, dar și mici reparții sau manopere necesare prin casă. Puteți economisi sute de lei, doar dacă zugrăviți casa, fără să apelați la un zugrav.

5
Vacanțe… speciale

Pe măsură ce timpul trece, mai ales când veți ajunge la pensie, veți avea tot mai mult timp liber. Dacă vă place să călătoriți, o investiție excelentă, care se poate amortiza în 2-3 ani, este cumpărarea unei rulote second hand. Mergând în concedii prelungite sau chiar stând o lună-două cu rulota, în locuri unde se poate campa gratuit, veți face economii substanțiale și veți petrece timpul relaxant, în peisaje la alegere.

Citiți și  Ep. 10 - Siguranța financiară și pacea interioară

Și altele…

Mai sunt și alte metode prin care puteți să faceți economii substanțiale, după 50 de ani. Trebuie doar să fiți hotărâți și să căutați metode care vi se potrivesc și, uneori, care vă pot face plăcere. Secretul pentru a obține economii substanțiale este să folosiți cât mai multe asemenea metode, pe o perioadă de timp cât mai lungă, poate chiar de acum înainte. Va fi un nou mod de viaț,ă care vă aduce zilnic bani suplimentari în buzunar.

Citiți și  Ep. 10 - Siguranța financiară și pacea interioară

Sau chiar mai mult decât atât

Mai multe asemenea modalități de gestionare inteligentă a banilor, le puteți găsi în broșura „101 metode de reducere a cheltuielilor, testate de Luca Dezmir și comentate… tot de el”, pe care o puteți descărca gratuit dând click pe acest link.

De asemenea, metode de gestionare a banilor personali puteți afla în cadrul Conferinței naționale de finanțe personale și investiții, Money Days, care va avea loc online în 27-28 mai 2020 (click aici pentru detalii).

Fiind co-organizator al evenimentului, vă invit să folosiți codul/cuponul comunitatea50+, la achiziționarea unui bilet, pentru a primi o reducere de 200 de lei din prețul biletului.

Comunitatea 50 Plus
Redacția Comunitatea 50 Plus este în permanență preocupată să vă ofere conținut original și variat, selectat special pentru a veni în întâmpinarea curiozităților și nevoilor dumneavoastă, ca membru al frumoasei noastre Comunități.

Reducere 100 RON la Money Days, cel mai mare eveniment de educație financiară din România - 27-28 iunie 2020, online, pe Zoom

Învățați în mod practic, de la cei mai experimentați traineri români, toate soluțiile financiare care funcționează aici în țară, pentru românii de rând.

Introduceți codul comunitatea50+ în formularul de cupon de la coșul de cumpărături pentru 100 RON reducere.

10% reducere în Luca Dezmir Shop cu codul C50P

În Luca Dezmir Shop găsiți cărți pentru a schimba obiceiurile care vă sărăcesc și care vă ajută să vă construiți prosperitate financiară. Membrii Comunității 50 Plus au 10% reducere cu codul C50P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adăgați comentariul dumneavoastră!
Introduceți numele dumneavoastră