Ce înseamnă să arăți bine la 50 plus?

Astăzi, frumusețea adevărată nu mai are legătură cu anii din buletin, ci ține de echilibrul interior, de grație și de autoîngrijire. Cum faceți să arătați bine și după 50 de ani?

Vârsta de 50 Plus nu mai este ce-a fost. Numeroase vedete care împlinesc curând 50 de ani sau au trecut deja acest prag ne oferă exemplul lor. Sunt la fel de seducătoare și acum. Pline de energie, cu zâmbetul larg, încrezătoare în propriile puteri, atrăgătoare. Iată câteva dintre secretele lor. Putem arăta foarte bine la orice vârstă, fără botox și fără bisturiu.

1
Primul pas: să vă pese de dumneavoastră

Nu contează bugetul, contează cât de mult vă pasă cum arățați. Dacă vreți să vă îngrijiți, puteți să vă cumperați după propriile puteri un săpun adecvat, un parfum ori o cremă de față. Sau puteți apela oricând la soluții naturiste. Acasă sau în oraș, veți face o impresie mult mai bună dacă vă preocupă aspectul dumneavoastră fizic. Oricât de puțin faceți, contează. Și veți avea mai multe reușite, prieteni și relații decât vă imaginați.

Citiți și  3 creme de mâini ieftine și bune, potrivite pentru această perioadă

2
Al doilea pas: mișcarea fizică, alimentația și dantura

Mișcarea fizică și alimentația sunt cei mai importanți factori pentru o viață lungă și o îmbătrânire sănătoasă. Ele șterg anii de pe chip. Dacă sunteți activ/ă, faceți curățenie prin casă sau grădină și ieșiți zilnic să mergeți în pas alert 30 minute (până la piață, de exemplu) este suficient. Nu e nevoie să mergeți la sală pentru asta.

Dantura este esențială pentru un zâmbet atrăgător, dar și pentru pentru a ne menține sănătoși. Dacă gingiile suferă, suferă întreg organismul. Atenție, multe boli pornesc de la dantura neîngrijită!

Citiți și  Cum să fiți elegantă și acasă, investind înțelept în garderobă

3
Al treilea pas: să vă simțiți bine cu dumneavoastră

Astăzi, aspectul exterior depinde foarte mult de echilibrul interior. Mențineți relații bune cu cei din jur, dar nu deveniți servitorul lor, ci acordați-vă și timp personal. Nu uitați să vă oferiți momente de pauză, pentru un hobby, un somn bun, rugăciune sau meditație. Găsiți-vă scopuri în viață. Faceți lucruri care vă bucură.

Iar acum câteva sfaturi pentru aspectul fizic:

Frumusețe pentru doamne la 50 Plus

person squeezing cream out of soft-tube

  • Machiaj discret – rujurile de un roșu intens, părul mov și fardurile puternice sunt pentru adolescente. După 45 de ani, ele scot în evidență doar defectele. Rujul, în mod special ar trebui să fie discret. Atenție inclusiv la rozuri, chiar și ele pot fi stridente! Preferați un ruj cu o nuanță cât mai apropiată de a buzelor. Chiar și un strugurel poate fi bun, mai ales că în zilele reci vă protejeză și pielea.
    Încă ceva: de acum evitați autobrozantele, solarul și statul la plajă fără protecție solară. Soarele și solarul deteriorează pielea și accentuează ridurile.
  • Obiceiuri bune – după 45 de ani, nu mai săriți nici măcar o zi peste ritualurile de seară și de dimineață: demachiere, hidratare, cremă de mâini, de călcâie etc. O dată pe săptămână, folosiți o mască exfoliantă sau hidratantă, după caz. Nu în ultimul rând, beți apă cât mai multă. Pielea se hidratează din interior.
  • Aloe vera – dacă nu aveți o plantă în casă, puteți cumpăra capsule cu gel de aloe vera de la farmacie. Printre numeroasele beneficii ale acestei plante se numără și stimularea producției de colagen și tratarea problemelor tenului, precum pete de vârstă sau vase roșii sparte.
  • Nu neglijați mersul regulat la coafor – o tunsoare frumoasă, stilată, face mai mult de jumătate din aspectul fizic. Și un truc: părul tuns scurt te face să pari mai tânără. Nu mai vorbim de o vopsea bine aleasă. Consultați-vă cu stilistul la care mergeți pentru sfaturi personalizate.
  • Mainile sunt importante – știați că vârsta se citește mai greu pe chip, dar este foarte ușor de remarcat pe pielea mâinilor? Pe lângă crema zilnică hidratantă, faceți-vă manichiura la timp. Nu uitați: este posibilă albirea petelor maronii, de melanină, care încep să apară pe dosul palmelor și care trădează adesea anii în plus. Există pentru asta atât cosmetice dedicate, cât și soluții naturiste.
Citiți și  3 creme de mâini ieftine și bune, potrivite pentru această perioadă
Citiți și  Cum să fiți elegantă și acasă, investind înțelept în garderobă

Frumusețe pentru domni la 50 Plus

round silver watch, red rose and eyeglasses on wooden surface

De-a lungul istoriei, doamnele au fost mult mai precupate de aspectul lor, dar nici domnii nu își mai permit, în acest vremuri, să lase garda jos. Mulți bărbați sunt precopați de cum arată și aleg acum să facă mișcare fizică (chiar și pe lângă casă), să se îngrijească și să își cumpere produse cosmetice de calitate pentru igiena zilnică.

  • Cosmetice – credeați cumva că o cremă de față este doar pentru femei? Tenul masculin este toată viața agresat de lama de bărbierit, așa că are cu atât mai multă nevoie de hidratare. Iar mâinile reprezintă cartea de vizită a unui bărbat. Îngrijiți-le și pe ele, de preferat, la o cosmeticiană.
  • Parfum – Doamnelor le plac bărbații care miros bine. Și, dacă tot veni vorba… Lăsați-vă de fumat dacă încă mai fumați. În afară de faptul că vă faceți un bine și veți deveni mai activ (și chiar mai potent!), veți mirosi infinit mai bine. Țigările chiar miros urât, miros care se îmbibă în haine, în piele și vă afectează gingiile și dantura.
  • Tuns, ras și frezat – nu vă faceți griji, părul încărunțit este considerat sexy. Cu condiția să fie îngrijit. Mergeți periodic la frizer și nu uitați să vă spălați des părul. Nici măcar căderea parului nu este o problemă pentru cei care se îngrijesc, se spală și se tund scurt. Dacă purtați barbă, tundeți-o discret. Un tufiș sub nas nu este (deși așa pare) apreciat de sexul frumos. Poate pentru că resturile de mâncare rămase în mustață sau barbă la orice masă nu arată bine. Oricum, s-a dovedit că doamnele preferă mustața și barba elegante, bine conturate.
Citiți și  Secrete de îngrijire de la cele mai frumoase doamne din showbizul românesc aflate la a doua tinerețe
Citiți și  3 creme de mâini ieftine și bune, potrivite pentru această perioadă
Dumneavoastră cum vă îngrijiți zi de zi și despre ce probleme specifice ați dori să mai scriem? Lăsați-ne un comentariu mai jos și împărtășiți cu membrii Comunității 50 Plus trucurile dumneavoastră de înfrumusețare.
Comunitatea 50 Plus
Comunitatea 50 Plus
Redacția Comunitatea 50 Plus este în permanență preocupată să vă ofere conținut original și variat, selectat special pentru a veni în întâmpinarea curiozităților și nevoilor dumneavoastă, ca membru al frumoasei noastre Comunități.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Adăgați comentariul dumneavoastră!
Introduceți numele dumneavoastră

Haideți să ne cunoaștem pe Facebook

Contribuiți

Cele mai citite