Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r69771comu/public_html/wp-content/plugins/td-cloud-library/smart_lists/tdb_smart_list_1.php on line 56

5 Motive pentru care nu încetează să ne fie dor de copilărie

Copilăria este cel mai frumos moment din existența noastră și există nenumărate motive pentru care nu încetează să ne fie dor de ea toată viața.

Azi este Ziua Copilului și, cei mai mulți dintre noi, suntem părinți și bunici de foarte mulți ani, așa de mulți, că rareori ne mai aducem aminte de noi, cei mici de acum decenii. Dar în clipele de liniște, când suntem doar noi cu noi, amintirile acelor ani neprețuiți revin, iar nostalgia își face loc în inimile noastre.

Citiți și  Am bifat totul până la 50 de ani? 5 sugestii despre cum ne putem bucura de viață și după o anumită vârstă

Copilăria este perioada din viață în care descoperim lumea cu ochi candizi. Ea se întipărește în mințile noastre atât de adânc, încât toți anii care urmează, toate relațiile, succesul și insuccesul, totul are legătură cu acești primi ani. De ce sunt cei mai frumoși ani?

1
Pentru că universul tău este complet

În copilările îi ai alături pe cei din familie care sunt încă în putere și îți transmit dragostea lor necondiționată, de la bunici, la unchi, mătuși, dar ne putem extinde la vecini, prieteni de familie sau cunoștințe. Toți sunt sănătoși și își aduc contribuția la devenirea noastră, iar iubirea primită de copil din atâtea surse este ca o binecuvântare din care se hrănește.

Citiți și  Singurătate, haine grele! Cum să nu ne mai simțim singuri și să avem o viață mai bună

2
Pentru că nu ai griji

Sau ai, dar se rezumă la dacă îmi ia mama jucăria promisă sau colegul de la 3 iese diseară afară, cum a promis. Grijile care ne copleșesc mai departe în viață nu se văd deloc în copilărie, când părinții se străduiesc să le țină ei pentru ei, iar nouă să ne rămână doar bucuria descoperirii lumii în care am venit.

3
Pentru că toată lumea îți spune că tu ești mic, iar asta e bine

În copilărie nimeni nu se așteaptă de la tine să știi ceva despre lume și viață, să ai inițiative și să îți atingi obiectivele personale sau profesionale, practic “să faci ceva cu viața ta”. Toată lumea e mai mult decât doritoare “să-l ajute pe ăsta micu’”, iar treaba lui rămâne să fie drăgălaș și să aleagă din opțiunile oferite. El e o bucurie pentru cei din jur doar pentru că există și a apărut în viața lor.

Citiți și  7 tehnici psihologice prin care să țineți sub control panica legată de coronavirus

5
Pentru că imaginația și realitatea sunt una și aceeași

Pentru copii bariera dintre ce este real și ce este în mintea lor este una foarte fină, aproape inexistentă. Un copil poate crea o poveste cât se poate de reală, în care el este prințul salvator, doar pentru că a primit o sabie în dar de la unchiul Costel. Poate crea un spectacol de bucurie în fața celor din jur, ba chiar să îi atragă și pe ei în povestea lui minunată.

Citiți și  Poveștile de familie ne consolidează legăturile cu trecutul și ne pot învăța despre viitor
Dumneavoastră de ce vă este dor de copilărie? Așteptăm să ne povestiți despre copilăria dumneavoastră în comentarii sau e-mail-uri pe adresa .
Veronica Oancea
Absolventă a Masterului de Antropologie din cadrul SNSPA București, cu experiență în marketing și publicitate online; mamă, fiică, pasionată de studierea procesului de îmbătrânire și a managementului unei vieți frumoase și active

Haideți să ne cunoaștem pe Facebook

Contribuiți

Cele mai citite