Când eram mici, să vizităm un muzeu era o mare plăcere. Nu exista internet, televiziunea era la începuturi și cele mai multe informații le luam citind cărți. Așa că, atunci când școala organiza vizitarea unui muzeu, era fascinant să vedem cu ochii noștri toate minunățiile despre care cărțile doar ne povesteau.
În zilele noastre lucrurile s-au mai schimbat. Găsim pe internet și pe YouTube tot ce vrem și ce nu vrem, avem la televizor canale cu documentare non-stop, iar unele muzee au mai pierdut din popularitate. Ceea ce este păcat, pentru că nicio vizionare nu se compară cu sentimentul de imersiune totală în istorie sau spațiu atunci când intrăm într-un muzeu.
Dar dezvoltarea tehnologiei nu este în totalitate neprielnică muzeelor! Sigur că în această perioadă de virus nu putem merge fizic la muzeu. Dar, în așteptarea zilelor când situația va reveni la normal, muzeele ne pun la dispoziție soluții moderne de a le vizita de la distanță – tururile virtuale.
Vrem să vă facem „poftă” de vizitarea unui muzeu, așa că vă propunem 4 muzee pe care le puteți vizita online, din fața calculatorului sau telefonului! Vă puteți plimba în voie prin muzeu cu o mișcare de mouse sau deget și puteți intra virtual în camere pentru a admira interiorul.
1Ateneul Român

Ateneul Român nu este propriu-zis un muzeu. Dar este una dintre cele mai frumoase construcții din țara noastră. Este o clădire cu o încărcătură istorică, arhitecturală și artistică deosebită, care trebuie vizitată negreșit dacă aveți ocazia.
Puteți face un tur virtual al mărețului Ateneu Român aici: http://tour.fge.org.ro/
2Muzeul Ermitaj, Sankt Petersburg

Acest muzeu nu mai are nevoie de nicio introducere. Este ceva extraordinar și îl puteți explora virtual aici. Dați click pe cerculețele albe pentru a trece dintr-o încăpere în alta.
3Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
Acesta este unul dintre muzeele preferate ale celor mici. A fost modernizat și în fiecare week-end este plin de copii veseli care descoperă fascinați tainele naturii.
Puteți vizita și dumneavoastră virtual câteva camere din acest frumos muzeu aici. Selectați camerele din partea de jos a ecranului și faceți click pe exponate pentru a citi informații despre ele.
4Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Marele folclorist Dimitrie Gusti obișnuia să numească acest muzeu „sunetul trist al clopotelor istoriei României”. Pentru realizarea muzelui, întins pe 14 ha în inima Bucureștiului, casele au fost dezasamblate, bucată cu bucată, transportate cu trenul, căruța sau cu barca până la București unde au fost asamblate la loc. (Wikipedia)
Vă puteți plimba pe frumoasele alei ale Muzeului Satului aici.