Știți sentimentul acela când abia așteptați să terminați treburile zilnice ca să vă apucați de ceea ce vă place cu adevărat?
Dacă răspunsul este “da”, e clar: aveți un hobby și nimeni nu vă poate opri să povestiți tuturor despre el sau să arătați poze cu ce ați mai reușit în ultima vreme. 🙂 Iar asta e minunat, pentru că așa vă faceți prieteni cu aceeași pasiune, vă relaxați într-un mod sănătos, vă mențineți activi și curioși și aveți satisfacția unor noi lucruri învățate.
Iar dacă răspunsul este “nu”, nu e nicio problemă. Pur și simplu de dumneavoastră nu s-a lipit până acum niciun hobby – și suntem mulți asemenea. Asta nu înseamnă decât că suntem perfect pregătiți să ne lăsăm surprinși (glumă intenționată) de “nebunia” frumoasă care va deveni, mai devreme sau mai târziu, hobby-ul nostru.
După o anumită vârstă poate cu atât mai mult începem să avem ceva mai mult timp liber, așa că haideți să vedem câteva de idei de hobby-uri ușoare, la îndemână, cu care putem începe și pe care le putem face cu mâinile noastre.
1Quilling
Un cuvânt mai ciudat. V-am trezit curiozitatea? Se citește “cuiling” și este o artă de modelare a hârtiei în fâșii care, rulate și asamblate, pot forma tot felul de forme impresionante – flori, fluturi, animale și practic orice lucru la care vă puteți gândi.
Ce puteți crea astfel? Puteți face mici tablouri pe care să le dăruiți celor dragi, puteți face felicitări pentru diverse ocazii, poate chiar mici mărțișoare sau bijuterii, puteți decora casa, dar posibilitățile sunt la libera dumneavoastră imaginație.
O parte frumoasă e că îi puteți implica și pe nepoți în procesul de creare a formelor, astfel încât să petreceți timp de calitate cu ei, stimulându-le creativitatea.
Pe internet găsiți nenumărate materiale și filmulețe care vă explică procesul în detaliu. Puteți începe aici: https://www.colorit.ro/blog/tehnica-quilling-modele-ghid-pentru-incepatori/
2Caligrafia modernă

Știu, generațiile acestea tinere nu prea mai scriu de mână, cum făceam noi. Dar poate veți fi surprinși să aflați că, de ceva vreme încoace, arta caligrafiei cunoaște o popularitate din ce în ce mai mare în rândul celor dornici să își exprime creativitatea.
În caligrafia modernă, caracterele sunt executate cursiv, frumos și îngrijit, dar nu neapărat extrem de riguros, ci caligraful are libertatea de a conduce mâna așa cum simte el. Desigur, sunt mai multe stiluri de scris, dar puteți începe cu un stil ușor, în care doar învățați tehnica de conducere a instrumentului de scris pe hârtie, și apoi vă lăsați mâna liberă să traseze linii și curbe. Cu cât exersați mai mult, cu atât căpătați siguranță, literele ies mai elegante și creativitatea crește.
Ce puteți realiza astfel? Puteți crea felicitări cu urări scrise deosebit, puteți decora pereți, puteți crea afișe cu mesaje motivaționale, dar și aici posibilitățile sunt nenumărate. Oricum, e o activitate foarte satisfăcătoare și în scurt timp nu vă veți mai putea opri din exersat.
View this post on Instagram
3Împletitul / croșetatul
Ați fi tentat să spuneți că împletitul este cam învechit și e activitate de bunică. Pe vremuri poate că într-adevăr acesta era mai mult o nevoie decât o plăcere. Dar în ultima vreme împletitul și croșetatul cunosc un val proaspăt de interes din partea tinerilor, care și-au dat seama că astfel au ocazia să își exprime creativitatea, realizând în același timp obiecte cu adevărat folositoare.
Nu trebuie neapărat sa împletiți pulovere sau piese mari de îmbrăcăminte. E suficient să începeți cu ceva mic, dar atât de frumos: poate un mic fular, un guler cu nasturi, mănuși sau o pereche de șosete. Puteți croșeta chiar și bijuterii, precum cercei sau coliere. Puteți face decorațiuni prin casă, fețe de pernă împletite, jucării sau mici petice creative care să împodobească piesele de îmbrăcăminte. Iar dacă într-adevăr aveți mai mult timp liber, dar și multă răbdare, puteți face păturici frumoase pentru nepoți – le vor prețui cu atât mai mult cu cât sunt făcute de dumneavoastră.
Căutați pe Google „knitting” și veți găsi o mulțime de idei de obiecte pentru împletit. Cheia e să alegeți modele proaspete, originale și culori ochioase.
What about learning a foreign language?
Excellent idea! It’s certainly worth a dedicated article. 🙂