(ÎNCHEIAT) 18 mai 2019 – Petreceți cu noi o zi de neuitat la Târgoviște!

Când

18 mai 2019

Unde

Târgoviște

 


 

Dragii noștri,

Pe 18 mai 2019, sperăm într-o zi frumoasă de primăvară, VĂ INVITĂM DIN NOU LA TÂRGOVIȘTE, ÎMPREUNĂ CU MEMBRII COMUNITĂȚII 50 PLUS.

Așadar, vă așteptăm să petreceți o zi alături de noi și de membrii Comunității noastre.

Citiți și  (ÎNCHEIAT) 24 februarie 2019 - De Dragobete, sărbătorim româneşte cu dragoste!

Informații administrative

  • PRET – 90 ron/pers.
  • Vă sugerăm să aveți pachețel la dvs. pentru mesele de peste zi sau vom opri la supermarket pentru aprovizionare.
  • Așezarea în autocar va fi în ordinea înscrierilor și plăților efectuate.
  • Acțiunea are loc cu minim 20 de persoane.
  • Avem asistența unui ghid profesionist pe tot parcursul călătoriei. Nu sunt incluse intrările la muzee.

Înscrierile se fac, ca de obicei, la dna Veronica, tel. 0722544551, care va comunica fiecărui doritor detalii cu privire la plecare și coordonatele unde se efectuează plata pentru participare.

Traseu

Plecăm din București la ora 07.00 din parcarea Hotelulul Ibis (fostul Hotel Nord de la Gara de Nord) către Târgoviște.

Citiți și  (ÎNCHEIAT) 29 februarie - 1 martie - Mărțișorul domnițelor cu Comunitatea 50 Plus!

Ajunși în Târgoviște, trecem pe lângă Poarta Bucureștilor, odinioară poarta de intrare în oraș dinspre București.

Prima oprire în Târgoviște este la COMPLEXUL MUZEAL CURTEA DOMNEASCĂ, din care fac parte ruinele Casei Domnești, Biserica Domnească Mare, Biserica Domnească Mică și Turnul Chindiei. Biserica Domnească este ctitoria voievodului Petru Cercel după modelul bisericii mitropoliei din oraș însă de dimensiuni mult mai mari fiind, la data construcției, cea mai mare clădire religioasă din Țara Românească. Pictura, păstrată și în zilele noastre, este realizată integral între anii 1696-1698, în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, conținând cea mai amplă galerie de portrete de domnitori munteni. Complexul muzeal este dominat de Turnul Chindiei, construit în timpul lui Vlad Țepeș.

În afara Curții Domnești, vizităm MUZEUL TIPARULUI și al CĂRȚII VECHI ROMÂNEȘTI, unde se găsesc și tipărituri din timpul domnilor Șerban Cantacuzino, Constantin Brâncoveanu, Matei Basarab și Vasile Lupu.

Citiți și  (ÎNCHEIAT) 27 octombrie 2018 - Un București mai puțin cunoscut: Locul unde s-au produs două lovituri de stat

În apropiere de Târgoviște, vizităm MĂNĂSTIREA DEALU, considerată una din cele mai reușite realizări ale arhitecturii medievale românești, așezământ ctitorit de Radu cel Mare între 1499-1501. Aici călugărul sârb Macarie a instalat prima tiparniță din Țările Române, din ale cărei teascuri a ieșit în 1508 prima carte, un Liturghier. Pictura de la începutul sec al XVI-lea, care împodobise inițial interiorul bisericii, nu s-a păstrat. În 1985 biserica a fost repictată de arhimandritul Sofian Boghiu. Pronaosul bisericii adăposteste mormântul lui Radu cel Mare și racla cu capul lui Mihai Viteazul. Sarcofagele din marmură ale acestor voievozi au fost executate între 1912 și 1913 de marele sculptor Frederic Storck.

Citiți și  (ÎNCHEIAT) 28 noiembrie - Prevenție, nutriție și longevitate: combinația unică de Seleniu și Coenzima Q10

După pauza de prânz (13.00-14.30), ne îndreptăm către fosta UNITATE MILITARĂ 01417 unde au fost împușcați soții Ceaușescu în 1989 și care a fost amenajată ca muzeu. Clădirea este monument istoric, la sfârșitul sec XIX și începutul sec XX a existat aici Școala de Cavalerie. Au fost revopsite interioarele clădirii cu aceleași culori care erau în 1989, se păstrează mobilierul din acea perioadă, există păturile unde au dormit soții Ceaușescu înainte de execuție. Au fost amenajate holurile, spațiul comandantului, acolo unde li s-a luat tensiunea înainte de a se pune în practică sentința, camera în care a funcționat tribunalul care i-a condamnat la moarte. Vom vedea zidul unde au fost împușcați soții Ceaușescu și care mai păstrează încă urmele gloanțelor.

Citiți și  (ÎNCHEIAT) 26-27 octombrie 2019 - Aniversăm 2 ani de Comunitatea 50 Plus

Ajungem seara în București, tot la Hotel Ibis de la Gara de Nord de unde am plecat, în jur de ora 19.00, în funcție de condițiile de drum și trafic.

Citiți și  (ÎNCHEIAT) 31.12.2019 - 1.01.2020 - 2 zile de plimbare și Revelion Festiv 2020 în Târgoviște

Vă așteptăm cu drag alături de Comunitatea 50 Plus!

Comunitatea 50 Plus
Redacția Comunitatea 50 Plus este în permanență preocupată să vă ofere conținut original și variat, selectat special pentru a veni în întâmpinarea curiozităților și nevoilor dumneavoastă, ca membru al frumoasei noastre Comunități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Adăgați comentariul dumneavoastră!
Introduceți numele dumneavoastră

Haideți să ne cunoaștem pe Facebook

Contribuiți

Cele mai citite