Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/r69771comu/public_html/wp-content/plugins/td-cloud-library/smart_lists/tdb_smart_list_1.php on line 56

5 avantaje ale statului la bloc după 50 de ani

Viața la casă nu este mereu atât de idilică pe cât ne imaginăm. Statul la bloc are și el anumite avantaje. Haideți să le descoperim!

Ok, ați ajuns la o anumită vârstă, ați acumulat suficient, copiii sunt mari, iar dumneavoastră nu mai trebuie să vă treziți dis-de-dimineață ca să ajungeți la serviciu. Sunteți în sfârșit liber de obligații și puteți face orice vă doriți de acum încolo, inclusiv o mutare radicală în viața dumneavoastră, cum ar fi să vă mutați la țară sau la periferia orașului, la casă.

Citiți și  5 motive să scăpăm de lucrurile vechi din casă

Visul celor mai mulți dintre cei care stau la bloc este să aibă locușorul lor direct pe pământ, unde îți mai faci de lucru prin curte, mai mângâi o pisică sau un câine, mai cultivi o floare și simți că da, “veșnicia s-a născut la sat”.

Dar oare așa să fie?

Din mărturiile celor care s-au mutat la casă de la bloc, lucrurile nu sunt chiar așa de simple și idilice cum par de la bloc. Orășeanului “țara” îi stârnește de cele mai multe ori un interes turistico-științific: da, este plăcut să mănânci o mâncare făcută în casă cu ingrediente naturale sau să stai la aer curant în curte la o cafea sau un vin de butuc, dar când vine vorba să dea piept cu glodul de pe uliți, cu frigul iarna, cu lupta logistică pe care o impune statul la țară acum sau cu munca susținută cu sapa în mână, parcă nu mai sună așa de bine.

Citiți și  5 lucruri pe care să le lași în urmă în lume

Așadar, iată 5 motive să mergeți doar în vizită la cei care au casă fie la țară sau la periferie și să nu vă cumpărați una pentru dumneavoastră.

1
Costurile sunt mult mai mici la apartament

Încălzirea unei case, întreținerea ei și faptul că mereu mai găsiți câte ceva de făcut costă destul de mult, iar pentru cineva retras din activitate care nu se mai bucură de veniturile de altădată, poate părea nesăbuită o astfel de investiție susținută.

3
La casă este mai puțin sigur

Se știe că a sta la casă presupune să vă asigurați dumneavoastră că niciun hoț nu își propune să vă prăduiască. La bloc, orice demers de infracțiune este mai repede sancționat, fie de locatari, fie de logistica imposibilă de a ajunge la etajul 7. La casă, distanțele față de alte locuințe sunt mai mari, un geam mai șubred sau o ușă uitată descuiată vă poate face mult mai ușor victima unui atac.

Citiți și  Ești la pensie, trebuie să stai cu nepoții!

5
La casă nu sunteți în mijlocul evenimentelor

Fie ele bârfele de la bloc sau cele din cercul de prieteni, fie evenimentele culturale din oraș sau o ieșeală spontană sau plănuită cu prietenii, dumneavoastră aflați de ele mult prea târziu și aveți tendința, din motive distanță și timp, să renunțați la a avea contact cu ele în mod direct, ceea ce impactează în mod negativ gradul dumneavoastă de socializare și includere socială și se răsfrânge asupra sănătății dumneavoastră fizice și emoționale.

Așteptăm să ne scrieți părerea sau experiența dumneavoastră cu mutatul la casă pe pământ după retragerea din activitate prin comentarii sau e-mail-uri pe adresa .
Veronica Oancea
Absolventă a Masterului de Antropologie din cadrul SNSPA București, cu experiență în marketing și publicitate online; mamă, fiică, pasionată de studierea procesului de îmbătrânire și a managementului unei vieți frumoase și active

1 COMENTARIU

  1. Eu la 66 ani m am mutat la bloc ptr ca am rămas singura
    Ma simt mult mai protejata ma simt intr o colectivitate măcar și ptr buna ziua cu un vecin pe scara sau la lift

Citiți și  13 motive pentru care ne simțim încă tineri la 50 plus

LĂSAȚI UN MESAJ

Adăgați comentariul dumneavoastră!
Introduceți numele dumneavoastră

Haideți să ne cunoaștem pe Facebook

Contribuiți

Cele mai citite